Macarons -försommarpris!

Zita Tersman

Passa på att köpa macarons före 16 juni - extrapris på många smaker! Försvinnande goda! Bakade av de franska bröderna Boudet på Stora Essingen. Bara äkta vara!


Festa på franska?

Zita Tersman

Veckan började bra med invigningsfest på Rent a Chef. Smöret gick åt som i solsken! Vi blev bjudna på en massa godsaker som tillagades av kockarna på plats - Pilgrimsmussla & lardo med alger och citronskum. Svenskt rökt ostron på aubergine med ponza och picklad gurka. Till detta god champagne förstås! Annonsen till Allt om Mat 15 maj 2014 blev klar!


Stressigt i veckan - men glad ändå!

Zita Tersman

Veckan har varit stressig, men några höjdpunkter har det ändå varit! Middag hemma hos son i ungkarlslyan. Mamma tog med ingredienserna och sonen lagade. Perfekt arbetsfördelning! Vad han lagade mer? Ugnsbakad laxfilé under täcke. När jag var ute och fönstershoppade - ja, jag fönstershoppar mat - såg jag denna glädjande nyhet i en butik på Östermalmstorg i Stockholm. MSC-certifierade kungsräkor och musslor. Härligt! För recept se: Kungsräka med glasnudlar och rostade jordnötter Asian Style. Kock & Lagkapten Pi Le  ..och när snöblasket kom var det fint att bli bjuden på intressant och välsmakande wiskyprovning. Av Amber, Sienna -som torget i...


Karibien - Les Antilles - Recettes antillaise

Zita Tersman

Upptäck Gaudeloupes gastronomi! Ja, så skriver Marmiton, och jag kan bara hålla med!  Missa inte rominjektionen, eller injektionerna, 3 stycken! Rom är nationaldryck, så är det ;), och sockerrör egentligen det enda man ser odlat. orsin plockar man på strandkanten och suger ut dem direkt. Eller så ingår de i klassiska rätter till såsen! De rosa. De svarta har väl många av oss som badar, surfar och dyker i dessa breddgrader råkat för! Mycket giftiga! För fantastiska bilder från det guadeloupeanska köket se Marmiton som gjort ett specialnummer. Låt dig inspireras! Talar du franska? Om inte, titta bara på bilderna....


Food Film - för oss med passion för mat och film.

Zita Tersman

Jiro Dreams of Sushi - en fascinerande food film.    Igår bjöd Food Film Franska Matkompaniet på "Jiro Dreams of Sushi" med eftersnack o gott på Kåken. Tack! Fascinerande! En film om kärlek till yrket, om disciplin-passion, aldrig sinande kvalitetskrav, krav och omtanke, relationen mellan 50-årig son i skuggan av fadern och fadern. För den som inte vet har Jari 3 Michelinstjärnor, 9 stolar i restaurangen i hörnan till en t-banenedgång, förbeställning av plats 1 månad-1 år, det tar 19 minuter att äta och kostar 3000 kronor. (Poster Magnolia Pictures).