Söndagsmiddag med persiskt kök

Zita Tersman

    Lagar söndagsmiddag på persiskt vis.Kyckling, hackade aprikoser, ekologiska dadlar, gul lök och valnötter, och slutligen koriander. Kryddning: Saffran, berbere, gurkmeja, olivolja från Provence, havssalt från Guérande och peppar. Garnera med berberis, eller tranbär som är lättare att hitta var du än bor i Sverige. Det här är ungefär vad som behövs! Och en gjutjärnsgryta och en ugn. Servera med saffransris. Bon appétit !


Boeuf tartare à l'Escoffier -Råbiff enligt kockarnas konung

Zita Tersman

Råbiff på svenska, boeuf tartare på franska. Denna boeuf tartare är en hyllning till den störste av dem alla, Escoffier " Kockarnas konung och konungars kock". Den är tillagad på svenskt högrevskött, fransk kapris, schallottenlök, äggulor, dijonsenap, grov fransk ekologisk senap - moutarde à l'ancienne, evenruellt ett uns olivolja, havssalt från Guérande och vitpeppar. Senaper och havssalt köper du hos oss!  


Säsongsmat på franska

Zita Tersman

Varit på #lantgård idag och inspirerades! Köpte rödbeta, gulbeta, ,polkabeta och fänkål - allt ekologiskt odlat. Lagade i ugnen i 200 C med fänkålsfrö, timjan, ekologiskt havssalt från Guérande och olivolja från Provence.   Till det serverades ekologisk lax. Trevlig kväll! Zita  


Vår! Kronärtskockor!

Zita Tersman

Kronärtsskockor från Frankrike - vår! Serveras med citronsmör idag, saltat med havssalt från Guérande  Så ljuvligt gott!  


Tiden går - och nu är det vår!

Zita Tersman

FM har haft mycket att göra de senaste veckorna! Jag börjar med att lägga upp ett fotogalleri helt enkelt, så får recept och tips komma efter!   Mangosorbet med smak av lime och passionsfruktsgarnityr, mums! Lätt och snabbt med Oster Versa!    Edward Blom, med sin fru Gunilla Kinn Blom,  lanserar nu även ett rött Edward Blom Merlot Cabernet Sauvignon, gott, runt, fin eftersmak, och de hade provning i sitt hem för några! I somras kom Edwards Riesling Trocken  som är perfekt som apéritif kyld och god till maten. Fick pris häromdagen!      Färsk kycklingfilé med favoritsmaksättning: Lime, vitllök, honung, olja från Provence,...