koket

Årets Krog ligger på Österlen - Grattis Daniel Berlin!

Zita Tersman

Vi gratulerar Daniel Berlin och familjen för priset "Årets Krog 2013"!

Bild /Arkiv från Kristianstadbladet.

1995 var jag och åt på Brummers i Skåne Tranås. Det låg väldigt off, men när man kom till Österlen för första gången på säsongen, var det oftast till påsk och den då fina Konstrundan på Österlen, numera kopierad och kommersialiserad överallt. Det gick rykten om den fina maten, man kunde inte beställa, det var ett fåtal stolar och risken med att köra dit var att man kunde få vända tillbaka!

2009 köpte Daniels föräldrar Irene Berlin-Svensson och PA Svensson krogen av Brummers till sonen Daniel. The rest is history. Föräldrarna är fortfarande engagerade, och mer om det kan du läsa i SvD, 12 aug 2012. Internationellt känd redan, och The Independent har i en artikel beskrivit krogen som nästa NOMA skrev Kristianstadsbladet för exakt ett år sedan.

Daniel lagar utsökt mat och två ledstjärnor utmärker hans kök - dels att skönhet är viktigt  - ögat får sitt!- och lokala råvaror. Inte bara lamm, utan även den så förkättrade kirskålen, även kallad kärs på andra ställen i landet, som vanligtvis retas genom att ta näring från våra prydnadsväxter!