koket

Åka till Paris? Här handlar du mat och delikatesser av hög kvalitet!


L'Epicerie  

La Grande Epicerie i Paris, 6e arr, nära Montparnasse. Måste ses. Promenera omkring i Montparnasse, kolla de exklusiva butikerna och drick kaffe på anrika Café de Flore eller lika anrika, brevid, Les Deux Magots. Promenera från Louvren och ta tunnelbanan till Montparnasse.

    

http://www.lepicerie.com/ 

Fauchon 

Den anrika delikatessbutiken på Place de la Madeleine, alltså gatorna i anslutning till rondellen runt Madeleinekyrkan. Det finns alla  möjliga delikatesser - allt från gås- och anklever, kaviar - till skinkor, korvar, färdiglagat, ost och choklad. I en liten separat avdelning ett bageri med typiskt franskt bröd och allehanda goda bakelser. Man kan också sitta ned en stund och smaka något gott!  Runt omkring, och i närheten av  Place de la Madleine finns också Maîlle, Hediard, Ladurée, chokladbutiker och vinbutiker. Allt samlat! Restaurangerna är som lunchställen betraktat lite dyra. Då kan man lika gärna handla på Fauchon och äta på hotellrummet för samma pengar och godare!
    

http://www.fauchon.com/

Hediard

Place de la Madeleine, fast jag tror de bygger om nu, om det inte är klart. Hediard finns i andra städer också, till exempel i Reims

http://www.hediard.fr/

Maille

  
Hos Maille kan du inte bara handla senap och vinäger. Här finns såser, dressingar och presentförpackningar och, inte minst, ett stört antal produkter som inte säljs i Sverige. De har avtal i Sverige med en distributör som innebär att bara ett utvalt urval säljs här, tyvärr. Maille vill att vi kommer till Frankrike och handlar deras supergoda sortiment.

Lafayette

  

Causses

 55 ND de Lorette Paris 9
Causses ligger i Pigalle och är precis den butik som vi ser framför oss när vi drömmer om en liten gammaldags livsmedelsbutik med precis det du vill ha och behöver!Kommentera

Kommentarer måste bli godkända innan de publiceras