koket

Franska delikatesser

Marc Tersman Toll

Franska delikatesser är vardagsmat för Franska Matkompaniet och vi älskar mat – både till vardags och till fest. Vårt mål är ganska enkelt när det kommer till att leverera just delikatesser från Frankrike. Det är kort och gott att de allra mest åtråvärda och efterlängtade franska matvarorna ska finnas tillgängliga i en enda butik – nämligen här, på franskamatkompaniet.com. Den som kommer hit ska få känslan av att vara i en riktig fransk saluhall. Här finns produkter av högsta kvalité, från anka, gås, och charkuteri till lagrade platsunika chèvre-ostar direkt från Frankrike.

Från skafferi & choklad till exklusiva delikatesser

Vi vill att du ska kunna få tillgång till alla delar av det franska köket. Inta bara delikatesserna. Frankrike har som alla vet en lika aktad som fantastisk matkultur och den vill vi kunna erbjuda här i Sverige. Förutom produkter på finaste gåslever, blodkorv och har vi även varor för vardagsbruk. Sortimentet är brett men utgår alltid ifrån kvalité. Här hittar du te från ett av världens mest anrika tehus – Kusmi i Paris. Vi har samlat oljor, korvar, ostar, tryffel och cholkad från sina respektive hemregioner. Kort och gott så är all vår mat franska delikatesser.

Macarons från Stockholm

Macarons är en av de få varorna vi säljer som inte produceras i Frankrike. Dels för att hålla en så fräsch produkt som möjligt, eftersom det är ett så delikat bakverk vi talar om. Men mest är det för att vi vill ge våra kunder det bästa. Våra macarons är bakade av Macarong och de franska bröderna Boudet på Essingen i Stockholm. De bakas för hand och med största omsorg i både bakning som val av smaker och råvaror. De är bäst helt enkelt!

Oavsett om du är fransman som saknar köket från barndomen eller om du är nyfiken på vad det franska köket har att erbjuda i både delikatesser som vardagsmat – kom och ta en titt i butiken.

/ Zita


Kommentera

Kommentarer måste bli godkända innan de publiceras