koket

Välkommen till

Zita Tersman


- butiken som ger dig fransk matkultur!

Välkommen till Franska Matkompaniet!

Den som älskar mat har alla orsaker att älskar fransk mat. Vi på Franska Matkompaniet är stolta över att få vara de som stärker just ditt förhållande till det franska köket. Tryffel, anklever, baguetter och skruvade mustascher. Det franska kökets ikoner har kommit och gått genom åren och kvar här i Sverige har de lämnat en passion och kärlek till allt från fransk matlagningskonst till de mest unika franska delikatesserna.

Upplev Frankrike hemma

Den som längtar, som vi gjort, efter en återförening med den franska charmören har kanske ofta känt sig handfallen i jakten på de rätta matvarorna. Man har fått kompromissa med halvfabrikat, tillsatser och snåla mellanhänder för att få återuppleva den franska matglädjen i sitt eget kök. Det kan gälla de mest enkla varorna som mandelmjöl, vinäger och olja, som har en given plats i vilket franskt kök som helst. Antingen får man köpa en svensk kopia eller den äkta varan till allt för höga priser. Den som älskar de där riktigt unika franska delikatesserna har kanske ännu mindre tur i de svenska matbutikerna. 

Hos oss får du fransk mat av hög standard till låga priser. Och vi utökar sortimentet hela tiden. Håll ögonen öppna!

Franska Matkompaniet har allt!

Nästan i alla fall. Det vi kan lova är färska varor direkt importerade från alla Frankrikes hörn. Vår idé är att du ska ta din tid i vår butik. Riktigt förkovra dig i den franska matkulturens rika register. Locka dina minnen och dina kulinariska sinnen till nya romanser med det franska köket.

Eller så vet precis vad du vill ha när du kommer hit, och vi kommer förmodligen ha det. Franska Matkompaniet är en fransk saluhall på nätet. Vi möjliggör ett liv tillsammans med fransk mat i ditt svenska kök. Till vardag och till festen – man kan äta gås och tryffel i alla lägen!

Vi bloggar om fransk mat och kultur

Som älskare av i stort sett allting franskt håller vi alltid ett öga på nya mattrender såväl som på gamla klassiska franska recept. Detta gör vi för att vi älskar mat och fransk mat i synnerhet. Och för att du ska kunna hitta den där extra inspirationen i din franska matupplevelse. Titta in i Köket där vi bloggar om fransk mat och franska delikatesser, både sådana man kan äta och andra!

Butiken är laddad med fransk matkultur – från skafferi till delikatesser. Undrar du något var inte rädd att höra av dig.

Välkommen och bon appetit! Det här är Franska Matkompaniet.

/ Zita