koket

Middag à la Provence!

PROVENCE

Provence!
 
På marknadena i Provence kan man nu köpa färska mandlar. Suveränt gott i salladen!
 
Provensalska oliver, tre sorter. De svarta är färska niceoliver!
  
På marknaden i Vielle Antibes , och de flesta stora marknader i Provence kan man köpa typiskt provensalskt porslin, fantastiska grönsaker och frukter och världens godaste olivoljor - direkt på fat. En av dem säljer Franska Matkompaniet.
Frukost på terassen.
..å "frukost på franska" i Juan les Pins.
  
Kultur, bad, mat! Picassomuséet i Antibes, stranden i Juan les Pins och Daurade - havsaborre - till lunch!
   
En avstickare till ventimiglia, Italien och Nice för shopping, fast först laddat med kaffe och tartletter, och besök hor legendaren och inspiratören Pierr Hermé! Smakade på macarons med youghurt-ganache med grapefrukt - otroligt gott! Inspirerande!
  
Presnter som var lite luriga - tvål -macaroner till söta flickorna, sån typisk fransk finesse! Och de oundvikliga Moules Marinières åts till ackompanjemang av musikfestivalen i hela regionen - här på torget i Vielle Antibes.
Strandpromenaden i solnedgången Juan Les Pins.
Om man går mycket är det gott med en svalkande apérif - Aperospritz,;Aperol och mousserande vin - som läskar gott, och man kan äta mer!
-
Och det finns mycket att berätta, det har varit hektiska veckor mot slutet av våren med studentmottagningar "på franska" och ett stort event för ett franskägt företag som avslutning - från morgonens baguetter "jambon/fromage" alla goda madeleinekakor, macarons, pain au chocolat med mera. Kommer bilder!
//Zita