koket

Örebro tur-och-retur. Alliance Française Örebro 80-årsjubileum

Örebro tur-och-retur med franska ambassadören Jacques Lapouge som hedersgäst.

En fantastisk, men lång, dag med många goda möten slutade hemma med städning av köket 01.30. Sex quicher till söndagens brunch i Örebro tillagades på morgonen, preparationer till kanapéer och allt annat färdigställdes och packades i plastlådor i kyl- transportboxar, packades upp och färdigställdes på plats. Briocher var klara, skulle bara stansas och smörstekas innan de packades torrt.

Dagen efter fick medarbetare och jag en god luch (handlar alltid i överkant - kommer aldrig bli rik) fast gästerna fick foie gras entère, det fick inte vi, men lika glada var vi!

Lufttorkad skinka med Roquefort, Rosette de Lyon med små franska cornichons, chèvre med honungsglaserde valnötter, avokado med rom och majonäs och lime, och foie gras på kryddbröd (alltså Melbybagarens goda) - här med corinchons som jag är speciellt förtjust i.

Dagen innan innan:

Prepp. Préparation. Mat från grunden Alliance Française Örebro firar 80-årsjubileum med celebra gäster för två veckor sedan. Franska Matkompaniet har fick äran att delta med lite gott att äta. Att fotografera ingår sällan ute på jobb tyvärr.! Mellbybagarens kavring funkar utmärkt som pain d'épices till foie gras. Här preppas salsa de pommes avec Calvados.

 

Till vänster preparation av Quiche Lorraine, till höger av vegetarisk quiche på små zucchini och skogschampinjoner.

Många blev det, transporterades varsamt till Örebro!

Kunderna var jättenöjda och många kom ut i köket och tackade både på svenska och franska "Super !"" Excellante! och kocken fick gå ut och ta emot Ambassadör Jacques Lapouge  och gästernas tack. Då hade de ännu inte smakat på våra macarons! Det var en härlig dag!

//Zita

 

//Zita