koket

Macaronger, Mitt Kökmässan & Matbloggpriset 2014, Champagne avslutades med fransk catering - Veckan som var.

En intensiv och rolig vecka med många goda möten och god mat!

 Det bästa med att stå i köket en sådan här vecka är doften av 

äpple, calvados, ingefära, vaniljstång, äpplemynta, citron!

 

Snabbmat à la Franska Matkompaniet!

Vi samarbetar ju med Macarong AB och har utökat samarbetet från och med 20 oktober. Franska Matklompaniets kunder kan fortfarande köpa direkt av oss, till bästa pris Stockholm. Butiker, restauranger och caféer beställer macarons via zita@macarong.se 0708-925280. Det har varit ruschigt med macarongerna också denna vecka, bland andra leveranser till Event för en klädbutik och Kultur- och insamlingsfest* på Lidingö, där vi också bidrog med en presentkorg som lottades ut. 

 På torsdagen  började Mitt Kök-mässan i Stockholm, och vår goda vän och duktiga bloggare och kreativa bagare:

Bagerskan alias Karin Bernfalk erhöll Matbloggsprisets Hederspris. 

 

Det firades på kvällen, men först var FM iväg och träffade François Vallois, vinmakare hos Hatt et Söner, med sin maka Brigittte.

Precis som tidigare år. bjöd Rent-a-Chef Matbloggsprisets gäster på matlagning under kunnig ledning. Här är det Kinna Jonsson och Douglas Spiik, chef, som koncentrerar sig på kulinariska övningar med spännande tekniskt handlag!

 

Spännande tekniker och gott att äta!

Även barnen fick tillfälle att laga mat med en känd kock!  På fredagen Håkan Thörnström.

Avslutningsvis var det fransk catering för en pigg 70-årig frankofil på lördagen - så det blev Köket från klockan 06.00!

Många moment, här halvägs. Man kan göra 2 saker på en gång, när man är pigg. Brioche till kanapéerna, Belle de Boskoop till Tarte aux pommes avec calvados, acaciahonung användes till chutneyn, tunt perfekt skalat apelsinskal -hemlig ingrediens i nåt i lördags

// Zita

Butiker, restauranger och caféer beställer macarons via zita@macarong.se 0708-925280.

 

*Alla intäkter går oavkortat till hjälp för barn och ungdomar som har tvingats på flykt på grund av krigen i Irak och Syrien.