koket

Spännande veckor med söt & smaskig elegans & inspirerande möten på festivaler i matvärlden!

För en 10 dagar sedan hade vi uppdrag att göra en söt och charmerande munsbit till ett event. Det skulle vara med företagslogga. Så här blev det efter att flera kloka huvuden och även händer slagits ihop. 500 av dessa och tack för fina hjälpen Cedric!

Nu senast i slutet av förra veckan var det Bak & Chokladfestival på mässan utanför Stockholm då bland annat finalisterna i Årets Konditor 2014 skulle tävla om titeln!

Bild SBK

Vinnare blev 24-åriga Sara Aasum Hultberg, chefskonditor på Taverna Brillo i Stockholm. Silvermedaljen tog Mattias Lundahl och bronset bärgades av Per Bäckström. Grattis!

En rolig tävling med engagemang från publiken var desserttävlingen med lag som bestod av konditorer och matbloggare. 4 lag röstades fram till final av juryer som bestod av proffs från mat- och dessertvärlden och publiken, även barn.

Lag Budda snackar ihop sig efter att ha vunnit sitt Heat - och sedan hela tävlingen! 

Tvåa blev Karoline Nordefors, till vänster, med Hans Berg, bagare och konditor, och på 3: plats Anette Rosvall och Frida Bräcke, konditor.

 

Dagens vinnardessert på Bak & Chokladfestivalen där lag med konditorer och matbloggare tävlade mot varandra. Vinnande laget i hård konkurrens var Kinna Johansson, Grandma's food/Mormors mat, Louise Johansson, Louises Spis, nominerad tillMatbloggspriset i år, Patrik Fredriksson, Årets Konditor 2013 Sveriges bagare & konditorer (SBK), och Josephine Eriksson från Wienercaféet Anno 1904 Bak- & Chokladfestivalen, Kinna Jonsson, ska det vara! Joephine "Ninna" Eriksson kan du också se i Dessertmästarna!

Förra helgen var vi och hälsade på vår vän Bagerskan, Karin Bernfalk som bakade mini-Cup Cakes åt Ikanobanken på IKEA. Glatt och tålmodigt, en sisådär 400 Cup Cakes!  Karin är nominerad till Matbloggprisets Hederspris!

 

Innan dess korades Årets bagare för första gången på Bagerimässan. 6 bagare kom till final och Franska Matkompaniet var där och kollade på Heat 2 som stod mellan Gabriel di Gradi och Mattias Wallmark som vi redan berättat om.

// Zita 

Louses Spis