koket

En rolig vecka - Laddat för jul!

Det har varit en mycket rolig vecka! Den började med en god Frunch förra lördagen på The Flying Elk, spetsades med champagneprovning hos Hatt et Söner på Ulvsunda slott och avslutades med mitt och Franska Matkompaniets besök hos Andreas och Ola på Matpoden. Inför besöket gjorde jag bland annat ett försök att få till en Bûche de Noël. Den smakade bra - choklad och calvados - men kunde sett bättre ut! 

 Matpoden med Ola & Andreas & Franska Matkompaniethttp://podda.se/poddar/matpoden/avsnitt/matpoden-89

Jag hade med mig lite olika delikatesser och vi laddade med ostron som Ola köpt, en Amuse Bouche som jag gjort och lite annat smått och gott. Som avslutning smakade vi på mitt försök att göra en Bûche de Noël. - Den smakade nog så bra, men jag hade alldeles för brått när den skulle färdigställas så den blev varken korrekt eller vacker ;)

   

Från vänster, ostron - skaldjur är julmat, foie gras, surdegsbröd stekt i ankfett, macarons till kaffet. Amuse Bouche lager-på-lager: Avokadomousse, citrondroppar, crème fraîche, majonäs, räkor citrondroppas & garnityret kom inte med på bild! Rulltårtan prepareras med en sockerlösning med calvados, chokladkräm tullas in och sedan dekor.

 

Till Matpoden hade jag med mig champagne som jag blev förtjust i på champagneprovning hos Hatt et Söner några dagar innan!  Denna Grand Cuvée Brut passar mycket bra till ank- och gåslevern som vi testade på Matpoden, Fransk Jul.

Låna gärna våra bilder, men länka då till oss www.franskamatkompaniet.com. För kommersiellt bruk krävs tillstånd, info@franskamatkompaniet.com

©All rights reserved Franska Handelskompagniet.

 

HATT et SÖNER International SASU

10, Avenue des Comtes de Champagne

51130 Bergères-lès-Vertus - France