koket

Svensk-franskt i dess bästa bemärkelse på Tössebageriet!

Svensk-franskt i dess bästa bemärkelse på Tössebageriet! Nobelfesten och julen närmar sig. På Tösse är det bråda dagar!

 

Foto: Mattias Ljungberg

Vi vill hylla en av våra samarbetspartners, Tössebageriet i Stockholm. Vilket hantverk! Så fantastiskt delikata bakelser, tårtor, biskvier, bakverk, desserter. Man skulle vilja bo där! Serveras med yrkesstolthet och ödmjukhet, mycket trevligt bemötande - kan inte bli bättre!

                   

Vi handlar franska tårtor och desserter till våra kunders kalas och events hos Tössebageriet ibland som komplement till cateringmenyerna, som perfekt avslutning på vårt helhetstänkande när det gäller fransk catering. 

På Tössebageriet kan man inte bara handla fantastiska tårtor och bakelser, utan självklart bröd. Vi beställer riktiga franska briochebröd, och på besök på kaféet tar vi gärna  en perfekt bakad fransk liten brioche eller croissant.

 

Oemotståndligt!        

Att Mattias Ljungberg och Tössebageriet bakar suveränt bröd tycker också köksmästaren Andreas Hedlund som för andra året i rad ansvarar för Nobelmiddagen i Blå Hallen och har anlitat Mattias Ljungberg, med personal, att baka brödet till årets Nobelmiddag. En ära som heter duga! Stockholms Dessert och Choklad ansvarar i år för desserten, och har förstärkt teamet med Mattias.

När vi ska hämta en leverans eller behöver en vilopaus, sitter vi gärna ned hos dem och njuter av något gott i en fin klassisk miljö. 

 Här fikade vi ute medan vi väntade på leverans.

Häromdagen bakade de franska briocher till vår Foie gras och när vi tittade in i köket såg jag dessa bagare fullt sysselsatta med julbak.

Foto: Tössebageriet

Nästan som Tomtens julverkstad! Visst blir man suktad?

Som alltid, bon appétit, Zita

 

 

 


Kommentera

Kommentarer måste bli godkända innan de publiceras